Waarom jij professionele teksten op je website wilt hebben

‘De pen is machtiger dan het zwaard.’ Oftewel: met woorden kun je vaak veel meer voor elkaar krijgen dan je denkt. Met woorden kun je iemand meeslepen, overtuigen, geruststellen of aan jouw kant krijgen. Maar aan de andere kant: misschien schrik je mensen wel af, zonder dat je het weet! Dat laatste wil je natuurlijk niet, maar hoe voorkom je dat? Het simpele antwoord: goed verzorgde, professionele teksten.

Professionele teksten met hulp van IntraTypical

Jawel, ik ben er zo eentje van de taalpolitie. Slechts één spel- of taalfout is genoeg om mij af te leiden van de inhoud, en dus de boodschap, van een tekst. Nou ben ik daar misschien een extreem geval in – het is tenslotte ook niet voor niets mijn werk om teksten tot in de puntjes te verzorgen – toch geldt dit ook voor jouw potentiële klanten.

Vauter dan vaut: taalfouten zijn funest in professionele teksten

Ik heb het al eens eerder aangehaald – een onderzoek van taalkundige Miet Ooms dat precies laat zien wat ik je wil vertellen: namelijk dat professionele teksten niet optioneel, maar ontzettend noodzakelijk zijn als jij jezelf goed wilt profileren als ondernemer. Uit het onderzoek van Miet Ooms blijkt namelijk dat mensen belang hechten aan vlotte, duidelijke en foutloze taal op commerciële websites – net als die van jou. Maar liefst 75% van de respondenten van haar enquête gaven aan af te haken wanneer een website spel- of taalfouten bevat. Dat zijn wel heel veel potentiële klanten om mis te lopen…

Dat brengt me bij iets waar ik in de inleiding al even naar verwees: misschien schrik je met jouw teksten wel potentiële klanten af, zonder dat je het weet! Waarschijnlijk heb je een heel goed verhaal, maar wees je ervan bewust dat, naast de inhoud van een tekst, de vorm er wel degelijk toe doet. Een rommelig geschreven tekst met spel- en taalfouten komt nu eenmaal minder professioneel over dan een vlotte en volledig correcte tekst. Hierdoor is de kans dus groot dat klanten al afhaken voordat ze jou beter hebben leren kennen, en dat is zonde! 

Professionele teksten schrijven die tot in de puntjes verzorgd zijn

Als het aankomt op goed verzorgde, professionele teksten, is een tweede paar ogen geen overbodige luxe. Een foutje sluipt er immers zo in. Het kan dus zeker een goed idee zijn om hulp in te schakelen bij het tot in de puntjes verzorgen van jouw teksten. Maar ben jij – net als ik – ook zo’n ondernemer die het liefst alles zelf wil doen? Dat begrijp ik helemaal, en daarom is mijn insteek om de teksten niet voor jou te schrijven, maar om jou te helpen om zelf professionele teksten te schrijven waarmee jij jouw doelgroep aanspreekt.

Klinkt dit goed, maar twijfel je nog of dit iets voor jou is? Stuur mij dan een berichtje, en dan denk ik heel graag met je mee over een passende aanpak!

In het volgende deel van deze blogserie vertel ik je meer over waarom jij wilt beginnen met het schrijven van een specifiek soort teksten: blogs.

1 Reactie

  1. Paula

    Helemaal waar! Het is best lastig om fouten uit je eigen tekst te halen, dus dan is het verstandig om iemand anders te vragen om hem door te lezen. En als Marise jouw tekst doorloopt dan zitten er zeker weten geen fouten meer in :).

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.