Uitgevers en Auteurs

“Woorden zijn onze meest onuitputtelijke bron van magie.” (Albus Perkamentus, Harry Potter & de Relieken des Doods)

Woorden hebben de kracht om kennis over te brengen en de lezer te inspireren. Woorden hebben de kracht om de lezer mee te voeren op een emotionele reis, en om beelden en gevoelens op te roepen. Woorden hebben de kracht om te overtuigen, te laten nadenken, inzicht te geven.

En een verhaal is meer dan een aantal woorden achter elkaar. Een verhaal bestaat niet alleen uit zinnen, maar ook uit wat je tussen de regels leest – een verhaal wordt mede vormgegeven door de context (cultureel, historisch, geografisch) en het referentiekader van de lezer. Een boodschap komt alleen goed uit de verf als de vormgeving en verzorging in orde is. Lees hieronder hoe IntraTypical jou hierbij kan helpen.

Vertalen boeken Nederlands Engels voor uitgever of auteur.

Laat je teksten corrigeren door een ervaren redacteur

Voor een schrijver is een zelfgeschreven boek vaak als een dierbaar kindje. Dat moet dus met zorg worden behandeld. Ook voor een uitgeverij is dit van belang; de verzorging, vormgeving en opmaak kan het boek maken of breken.

Spel- en taalfouten sluipen zo in een tekst, en leiden vervolgens af van de boodschap. Dat is zonde, want daarmee doe je jouw prachtige verhaal tekort. Een tweede paar ogen – in de vorm van een ervaren redacteur – is dan ook altijd een goed idee. Corrigeren op taal, redigeren op vorm en inhoud, of zelfs herschrijven: het kan allemaal – en alles staat in dienst van het helder op papier zetten van jouw boodschap.

 

Met een professionele vertaling bereik je meer mensen

Een goede schrijver bereikt lezers in zijn eigen land; een goede vertaler bereikt lezers over de hele wereld. Dit geldt voor zowel fictie als non-fictie. Een goede vertaling leest niet ‘vertaald’, maar alsof het de oorspronkelijke tekst is. Om de boodschap goed over te brengen op je doelgroep, is het van belang dat je een professionele vertaler inschakelt die verder kijkt dan alleen de tekst die op papier staat. Dat doe ik voor je!

 

TESTIMONIALS

Snelle en nauwkeurige vertaling

Bedankt voor je snelle en nauwkeurige vertaling!

Lotte Dijkstra