Shut Up & Write!

Ik noemde het al in mijn vorige blog: dit is een vreemde tijd voor iedereen. We mogen nauwelijks ons huis uit terwijl sommigen juist verplicht hun huis uit moeten! en contact met anderen is bijna niet mogelijk.

Ook ik, introvert als ik ben, merk dat ik toch het contact met vrienden en familie steeds meer mis. Aan de andere kant ben ik ontzettend blij met de technologie: via programmas als Skype, Facebook en WhatsApp kan ik contact houden met de mensen die ik normaal gesproken vaak zie, en heb ik contact kunnen opnemen met anderen die ik juist al een tijdje niet had gezien of gesproken. Natuurlijk is het niet hetzelfde als echt bij elkaar kunnen zijn, maar het is absoluut beter dan niets! ?

Gek genoeg lijkt het erop dat we in deze tijd van quarantaine en sociale afstand juist ook meer verbonden zijn met elkaar en eigenlijk is dat iets ontzettend moois.

Shut Up & Write: online

Veel opdrachten heb ik op dit moment niet, en hoewel dat even omschakelen was, is het niet alleen maar negatief. Het geeft me de ruimte om pas op de plaats te nemen en om na te denken over hoe ik verder wil met mijn leven, zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak, en ook daar komen hele mooie dingen uit voort, zoals het volgende voorbeeld.

Naast dat ik van schrijven mijn werk heb gemaakt, is het voor mij persoonlijk ook een uitlaatklep. Ongeveer een jaar geleden ontdekte ik het concept Shut Up & Write. Dit concept is erop gericht om jezelf en anderen te motiveren door bij elkaar te komen en een uur lang in stilte te schrijven. Voor mij een perfecte manier om tijd vrij te maken voor het schrijven van gedichten en korte verhalen waarin ik mijn gedachten kwijt kan.

Doordat het op dit moment niet mogelijk is om fysiek bij elkaar te komen, ontstond bij mij het idee om deze bijeenkomsten via Skype te organiseren in eerste instantie met een klein groepje. Doordat iedereen zijn of haar camera aan laat staan tijdens het stille uur, ontstaat toch het gevoel van bij elkaar zijn, en het motiverende effect is dan ook net zo sterk. Inmiddels proberen we dit wekelijks te doen, en tot nu toe met succes!

Schrijf mee

Na de Shut Up & Write-sessies een aantal keer te hebben uitgeprobeerd met een klein groepje, weet ik nu goed hoe het werkt en hoe ik dit het beste kan aanpakken. Nu is het tijd om dit uit te breiden! Dus wil je ook graag ervaren hoe het is om een uur lang met elkaar in stilte te schrijven? Houd dan de Facebookpagina van IntraTYPical goed in de gaten!

De komende periode zal ik iedere zaterdagavond rond 19:00u een link plaatsen waarlangs je kunt deelnemen aan de Skypeconversatie (ook als je geen Skype-account hebt, kun je meedoen). We beginnen om 19:30u met een kennismakingsronde, schrijven vervolgens een uur lang in stilte aan wat we maar willen (met microfoon uit), gevolgd door een gezellige nabespreking waarbij iedereen de kans krijgt om ervaringen te delen, en wat ze geschreven hebben, maar niets moet. Iedereen is van harte welkom ik zie je graag online!

-Marise

0

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.