Unieke (SEO) content: goedlopende teksten voor betere vindbaarheid

Hoe zorg ik ervoor dat klanten mij vinden, in plaats van andersom?

Als ondernemer kom je er niet omheen dat je online zichtbaar moet zijn. Je kunt dan ook niet zonder een goede website! Voor jou is het natuurlijk het fijnst als die website zelf klanten aantrekt: dat scheelt jou een heleboel tijd aan acquisitie. Maar hoe zorg je er nou echt goed voor dat jouw ideale klant op jouw website terechtkomt?

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE: ZO WETEN JOUW KLANTEN JOU TE VINDEN

Het voor de hand liggende antwoord is zoekmachine-optimalisatie (SEO): zorgen dat jij op jouw website de woorden gebruikt die jouw klanten invoeren in een zoekmachine. Wat veel mensen echter niet weten, is dat zoekmachine-optimalisatie om veel meer draait dan alleen een paar zoekwoorden. Er spelen diverse factoren mee in de vindbaarheid van je website in zoekmachines, zoals:

  • Strategische plaatsing van zoekwoorden en zoektermen
  • Leesbaarheid van de teksten op je website
  • Overzichtelijkheid en toegankelijkheid van je website.

Het beste wat je kunt doen om goed gevonden te worden is je website inrichten op je klant, en niet zozeer op de zoekmachine. Prettig leesbare teksten verhogen de waarde van je website, zowel voor klanten als voor zoekmachines; en dat is waar IntraTypical om de hoek komt kijken.

MET HELDERE TEKSTEN KOMT JOUW BEDRIJF, PRODUCT OF DIENST GOED UIT DE VERF

IntraTypical staat voor unieke teksten; geen doorsnee content. Hier vind je geen dertien-in-een-dozijn-tekst, maar krijg je een helder verhaal met de juiste toon, dat jouw ideale klant aanspreekt en aantrekt. IntraTypical schrijft bijvoorbeeld:

  • Search engine optimised (SEO) website content
  • Blogs
  • Persberichten
  • Nieuwsbrieven

Elke tekst wordt op maat gemaakt naar jouw specifieke wensen en aansluitend bij jouw doelgroep.

Effectieve teksten schrijven, corrigeren en vertalen.

Mensen doen zaken met mensen; niet met je bedrijf, product of dienst.

TARIEVEN (SEO) TEKSTEN

IntraTypical levert niet zomaar ‘een stukje tekst’ aan. Iedere tekst die ik aanlever is slechts het eindresultaat; een onderdeel van jouw verhaal dat ik vertaald heb in een stuk content. Er komt wat tijd en een flinke dosis creativiteit bij kijken om jouw unieke verhaal op papier te zetten. Daarom is een woordtarief vaak niet ideaal om mee te werken voor een nieuw te schrijven tekst. Bovendien is ieder project anders, dus een vaste prijs kan ik niet vooraf noemen. Wel vind je hieronder een algemene indicatie en een voorbeeld, om je een idee te geven van wat je kunt verwachten.

Uurtarief: €60-€75 (ex. btw)

Welk uurtarief ik hanteer, hangt o.a. af van de moeilijkheidsgraad van de te schrijven tekst(en), de informatie die jij me aanlevert, en het aantal uren dat ik verwacht aan de opdracht te besteden. Op een offerte noem ik meestal een minimum- en maximumbedrag, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Ik hanteer een minimumtarief van €60 (ex. btw) voor kleine opdrachten.

Voorbeeld: blog

Het schrijven van een blog (max. 1000 woorden) kost mij meestal zo’n 3-4 uur. De prijs per blog varieert dus van €180 – €300 (ex. btw).*

* Dit is een indicatie; hieraan kunnen geen enkele rechten worden ontleend.

TESTIMONIALS

StartNuOp

De blogs die Marise voor StartNuOp schreef zijn van hoge kwaliteit. Marise doet eerst grondig onderzoek naar het onderwerp en schrijft daar dan zelfstandig blogs over, waarin de belangrijkste aspecten naar voren komen. De blogs komen persoonlijk over, lezen prettig en kunnen zonder verder redactiewerk geplaatst worden. Ook zorgt ze dat de blogs geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Wil je beter vindbaar zijn in Google en zoek je iemand die dat zelfstandig oppakt, dan is een samenwerking met Marise een echte aanrader!

Paula van Strien

Wat een top stuk

Wat een top stuk! Hoe het geschreven is. Complimenten voor Marise!

Maaike de Vogel

Marise heeft me enorm geholpen met een pakkende tekst

Voor mij als leek was het allemaal nieuw. Was een site begonnen in Wordpress, daar ging een hele wereld voor me open. Naast successen en ook de nodige frustraties had ik een site die “stond”. Echter dan begint de stress, hoe word ik gevonden. Marise heeft me enorm geholpen met een pakkende tekst op enkele cardinale pagina’s. Top!!

Gerard Pagters

VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe vraag ik bij jou een offerte aan voor het schrijven van (SEO-)teksten?

Vul het contactformulier in en lever de benodigde informatie aan (denk aan onderwerp, type tekst, gewenst aantal woorden, doelgroep - en natuurlijk je (bedrijfs)gegevens). Indien je graag eerst een kennismakingsgesprek wilt inplannen, geef dat dan ook gerust aan! Zodra ik de benodigde informatie heb, stel ik vrijblijvend een offerte voor je op.

Wat gebeurt er nadat ik je offerte heb goedgekeurd?

Na akkoord op de offerte (schriftelijk, meestal via e-mail) ontvang je van mij een orderbevestiging, en zodra ik alle benodigde informatie van je heb ontvangen, ga ik voor je aan de slag. Ik laat altijd van tevoren weten wanneer ik de tekst(en) verwacht te kunnen leveren, zodat jij weet waar je aan toe bent.

Hoe betaal ik voor je geschreven teksten?

Tegelijk met de levering van de door mij geschreven tekst(en) ontvang je een factuur met daarop de betaalgegevens van IntraTypical. De betaling van die factuur dient binnen 14 dagen te worden voldaan. In overleg kan voor een grote opdracht worden gewerkt met deelleveringen en deelfacturen.

Kan ik jou inhuren als tekstschrijver binnen mijn bedrijf?

Ja, dat kan! Afhankelijk van de locatie (IntraTypical is gevestigd in Zwolle, Nederland) en je wensen kunnen we hiervoor een overeenkomst opstellen. Vul het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Schrijf je behalve voor bedrijven ook teksten voor particulieren?

Jazeker! Denk bijvoorbeeld aan een brief, e-mail of gelegenheidsgedicht. Liever zelf schrijven, maar onzeker? Ik kijk heel graag met je mee tijdens een online schrijfconsult.

NEEM CONTACT OP

Wat is je naam?
Wat is de naam van je bedrijf?
Wat is je e-mailadres?
Vul in als je wilt dat ik je terugbel
Wat is je vraag of opmerking voor IntraTypical?

Disclaimer: deze pagina kan één of meerdere affiliate links bevatten (te herkennen aan 'aff.' achter de link). Dat wil zeggen dat ik voor iedere aanschaf via zo'n link een commissie ontvang - dit kost jou geen cent extra, en ik word er blij van! Win-win 😉 En geen zorgen: ik plaats alleen links waar ik 100% achter sta, en waarmee ik jou alleen maar doorverwijs naar kwaliteit.