Tekstredactie, herschrijven en tekstcorrectie: de puntjes op de ‘i’

“Mijn tekst ligt al klaar, maar ik kan wel een tweede paar ogen gebruiken.” 

Een tweede paar ogen is altijd een goed idee! Wanneer je druk bezig bent met een tekst schrijven, sluipen kleine foutjes er zo in, en je wilt natuurlijk niet dat die afleiden van de boodschap – dat zou zonde zijn. Wil je er dus zeker van zijn dat je boodschap goed overkomt op je lezer, dan is het handig om je teksten te laten controleren door een ervaren redacteur.

Teksten laten controleren

Uitstekende beheersing van spelling en grammatica, een goed oog voor detail, en wellicht een snufje perfectionisme – dit is alles dat je zoekt in een redacteur, en precies dat wat je hier gevonden hebt bij IntraTypical. Je tekst leest gestroomlijnd en professioneel weg en sluit qua stijl en toon perfect aan bij jou en je doelgroep.

Redacteur: een tweede paar ogen om jouw tekst te controleren, corrigeren of herschrijven

Soms ben je al zo lang bezig met je tekst dat je een soort blinde vlek krijgt en over je eigen fouten heen leest. Dan is het heel handig om er iemand met een frisse blik naar te laten kijken!

Tekstcorrectie: professioneel verzorgde tekst

Door je tekst te laten nakijken op spelling, grammatica, zinsbouw, en interpunctie, lever jij straks een professionele tekst die lekker wegleest en waarin jouw boodschap goed naar voren komt. Ik controleer jouw tekst op:

  • Spelling
  • Grammatica
  • Zinsbouw
  • Interpunctie

Jouw eigen schrijfstijl wordt hierbij volledig in stand gehouden, zodat jouw verhaal op jouw manier verteld wordt.

 

Tekstredactie: een foutloos, helder verhaal

Je tekst staat op papier, maar je hebt twijfels over of de tekst wel logisch is opgebouwd. In dat geval voer ik graag de redactie voor je uit! Ik kijk hierbij naar:

  • Opbouw
  • Indeling
  • Leesbaarheid

Het grootste verschil tussen tekstcorrectie en tekstredactie is dus dat ik hierbij niet alleen kijk naar eventuele taalfouten, maar ook meer inhoudelijk naar de opbouw en tekstuele vormgeving van je verhaal.

Teksten herschrijven: een vloeiende tekst die aansluit bij je doelgroep

Je hebt je teksten geschreven en gepubliceerd, maar je hebt het gevoel dat je er niet de juiste personen mee bereikt. Dan is het een goed idee om je teksten te laten herschrijven. In overleg met jou ga ik aan de slag met het aanpassen van:

  • Inhoud
  • Toon
  • Stijl

Natuurlijk blijft het altijd jouw verhaal. Dit zal ik dus vertalen naar een vlotte tekst die precies aansluit bij jouw doelgroep!

Tarieven

Controle-onderdeel Tekstcorrectie Tekstredactie Herschrijven
Spelling ✔️ ✔️ ✔️
Grammatica ✔️ ✔️ ✔️
Zinsbouw ✔️ ✔️ ✔️
Interpunctie ✔️ ✔️ ✔️
Opbouw ✔️ ✔️
Indeling ✔️ ✔️
Leesbaarheid ✔️ ✔️
Inhoud ✔️
Toon ✔️
Stijl ✔️
Investering V.a. €0,03/woord* V.a. €0,05/woord* Op aanvraag

*Exclusief btw.

TESTIMONIALS

Zwols Sportakkoord

Ontzettend bedankt voor het redigeren, erg fijn dat nu de tekst klopt! Echt een finishing touch op het werk!

Gisella van Olst

Zeer tevreden

Ik wil u heel erg graag bedanken, ben zeer tevreden met alles en hoop dat u vaker voor mij kan en wil redigeren.

Sharine Bijvank
Student HBO verpleegkunde

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe vraag ik bij jou een offerte aan voor tekstcorrectie, tekstredactie of teksten herschrijven?

Vul het contactformulier in en lever de benodigde informatie aan (denk aan onderwerp, type tekst, aantal woorden, doelgroep - en natuurlijk je (bedrijfs)gegevens). Indien je graag eerst een kennismakingsgesprek wilt inplannen, geef dat dan ook gerust aan! Zodra ik de benodigde informatie heb, stel ik vrijblijvend een offerte voor je op.

Wat gebeurt er nadat ik je offerte heb goedgekeurd?

Na akkoord op de offerte (schriftelijk, meestal via e-mail) ontvang je van mij een orderbevestiging, en zodra ik alle benodigde informatie van je heb ontvangen, ga ik voor je aan de slag. Ik laat altijd van tevoren weten wanneer ik de herziene tekst(en) verwacht te kunnen leveren, zodat jij weet waar je aan toe bent. Bovendien heb je na levering altijd de gelegenheid om feedback te geven op de gecorrigeerde of herschreven teksten, zodat ik nog aanpassingen kan doorvoeren. Zo komt jouw boodschap precies volgens jouw wensen op papier!

Hoe betaal ik voor je gecontroleerde teksten?

Tegelijk met de levering van de door mij geschreven tekst(en) ontvang je een factuur met daarop de betaalgegevens van IntraTypical. De betaling van die factuur dient binnen 14 dagen te worden voldaan - of vooraf, indien je een particuliere klant bent. In overleg kan voor een grote opdracht worden gewerkt met deelleveringen en deelfacturen.

Kan ik jou inhuren als redacteur binnen mijn bedrijf?

Ja, dat kan! Afhankelijk van de locatie (IntraTypical is gevestigd in Zwolle, Nederland) en je wensen kunnen we hiervoor een overeenkomst opstellen. Vul het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Controleer je ook teksten voor particulieren?

Jazeker! Ik help je bijvoorbeeld met een CV, motivatie- of sollicitatiebrief of scriptie controleren**. Liever zelf schrijven, maar onzeker? Ik kijk heel graag met je mee tijdens een online schrijfconsult.

** Voor scripties geldt een afwijkend tarief; neem contact op voor de mogelijkheden.

NEEM CONTACT OP

Wat is je naam?
Wat is de naam van je bedrijf?
Wat is je e-mailadres?
Vul in als je wilt dat ik je terugbel
Wat is je vraag of opmerking voor IntraTypical?

Disclaimer: deze pagina kan één of meerdere affiliate links bevatten (te herkennen aan 'aff.' achter de link). Dat wil zeggen dat ik voor iedere aanschaf via zo'n link een commissie ontvang - dit kost jou geen cent extra, en ik word er blij van! Win-win 😉 En geen zorgen: ik plaats alleen links waar ik 100% achter sta, en waarmee ik jou alleen maar doorverwijs naar kwaliteit.