Eerste Hulp Bij Scripties – Deel 5: Scriptie schrijven in coronatijd

Het is een doordeweekse avond. Het liefst zou je nu gezellig samen met je studiegenoten een biertje drinken, maar in plaats daarvan zit je op je studentenkamer in je eentje te zwoegen op je scriptie – de laatste loodjes! Een scriptie schrijven is normaal gesproken al een vrij eenzame bedoening, maar de coronamaatregelen helpen daar natuurlijk niet bepaald bij.

De afgelopen paar weken heb ik een aantal blogs gedeeld met tips voor het schrijven van een prettig leesbare, goed verzorgde scriptie. Vandaag deel 5: zo schrijf jij je scriptie in coronatijd – en zo kun je daar de hulp bij krijgen die je nodig hebt!

Anders dan anders

Maart 2021 – inmiddels hebben we met zijn allen al bijna een jaar te maken met een pandemie en verschillende maatregelen. De impact ervan verschilt bij iedereen, maar n ding is zeker: je ontkomt er niet aan dat de maatregelen je dagelijks leven benvloeden. Dat geldt natuurlijk ook voor de manier waarop je nu studeert en je scriptie schrijft. Er is minder contact met anderen, de mogelijkheden om je onderzoeken uit te voeren kunnen beperkt zijn – of juist niet, als je nu online meer mensen kunt bereiken dan anders om bijvoorbeeld vragenlijsten bij af te nemen.

En misschien vind je het juist ook wel fijn dat je nu in alle rust aan je scriptie kunt werken. Ik sprak enkele studenten en afstudeerbegeleiders, om wat meer inzicht te krijgen in hoe het nu is om een scriptie te schrijven in coronatijd.

Mijn afstudeertijd

Het laatste jaar van mijn masteropleiding ging niet bepaald van een leien dakje. Ik moest twee keer een nieuw project beginnen, in het lab liepen spanningen soms hoog op, ik reisde iedere dag twee uur op en neer naar de universiteit en in mijn directe omgeving waren er ook moeilijkheden. Het was een zwaar jaar, maar in dat jaar heb ik mezelf en mijn grenzen beter leren kennen. 

De meeste van de tips die ik de afgelopen tijd heb gedeeld over het schrijven van scripties, paste ik toen zelf ook al toe, maar sommige heb ik juist uit die eigen ervaring gehaald. Dat het handig is om direct je bronnen te vermelden, bijvoorbeeld. Of dat je het beste de structuur van je scriptie van tevoren goed op kunt zetten in plaats van maar gewoon te gaan schrijven. Uiteindelijk haalde ik gelukkig wel in n keer mijn scriptie en was dat diploma binnen!

Motivatie

Of je nu introvert bent of extravert, verlegen of juist heel uitgesproken – contact met anderen is juist in deze tijd superbelangrijk. In mijn gesprekken met studenten en afstudeerbegeleiders die in deze tijd met scripties bezig zijn, kwam als belangrijkste punt naar voren dat het sociale isolement dat veel studenten op dit moment ervaren, een stempel drukt op hun motivatie. 

Wat kun je daaraan doen? Waarschijnlijk heb je al een aantal tips voorbij zien komen om je heen, zoals ga naar buiten, maak een wandeling met een medestudent/vriend(in) of zoek een creatieve uitlaatklep. Stuk voor stuk goede adviezen, dat zeker! Maar als je specifiek vastloopt bij het schrijven van je scriptie, is er eigenlijk maar n ding dat echt het verschil zal maken: hulp vragen. Uit eigen ervaring weet ik dat dit niet altijd even gemakkelijk is, omdat de drempel vaak hoog is om daadwerkelijk om hulp te vragen, omdat je schaamte voelt als je er zelf niet uitkomt, of omdat je misschien niet weet bij wie je terecht kunt. 

Scriptiebegeleiding: Eerste Hulp Bij Scripties!

Daar wil ik je heel graag mee helpen, en daarom heb ik een laagdrempelige manier bedacht voor jou om hulp te krijgen bij het schrijven van je scriptie. Dus ben jij op dit moment je scriptie aan het schrijven, en herken jij jezelf in een aantal dingen waar ik deze serie blogs over heb geschreven? En wil jij graag:

  • Je scriptie op tijd inleveren?
  • Je zelfverzekerd voelen over de tekstuele verzorging van je scriptie?
  • Een stok achter de deur om aan je scriptie te (gaan) schrijven?
  • Persoonlijke begeleiding van een ervaren scriptieschrijver en – begeleider?
  • Minder (of geen) studievertraging oplopen?

Als jij op 1 of meerdere van deze vragen ja hebt geantwoord, lees dan even verder.

Op woensdag 10 maart 2021 organiseer ik een online workshop over het schrijven van een goed verzorgde, prettig leesbare scriptie. In deze interactieve workshop is plaats voor maximaal 10 studenten – wees er dus snel bij! – en zal ik een aantal tips delen vanuit mijn uitgebreide ervaring met het schrijven n nakijken van scripties.

Details

Wanneer: Woensdag 10 maart 2021 om 16:00u.
Waar: online (je krijgt van tevoren een link naar een Skype-meeting)
Prijs: 10,- (Let op: dit is een introductieprijs, alleen geldig voor deze eerste workshop!)

Doordat we met een relatief kleine groep werken, is er alle ruimte om jouw vragen te stellen en is er voor iedereen die dat wil persoonlijke aandacht. Ben jij erbij?

Klik HIER om jezelf aan te melden voor de workshop!

0

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.