Eerste Hulp Bij Schrijven: Deel 1 – Waarom jij professionele teksten op je website wilt hebben

De pen is machtiger dan het zwaard. Oftewel: met woorden kun je vaak veel meer voor elkaar krijgen dan je denkt. Met woorden kun je iemand meeslepen, overtuigen, geruststellen of aan jouw kant krijgen. Maar aan de andere kant: misschien schrik je mensen wel af, zonder dat je het weet! Dat laatste wil je natuurlijk niet, maar hoe voorkom je dat? Het simpele antwoord: professionele, verzorgde teksten.

Marise Hurkmans van IntraTypical: jouw schrijver van professionele teksten.

Jawel, ik ben er zo eentje van de taalpolitie. Slechts n spel- of taalfout is genoeg om mij af te leiden van de inhoud, en dus de boodschap, van een tekst. Nou ben ik daar misschien een extreem geval in – het is tenslotte ook niet voor niets mijn werk om teksten tot in de puntjes te verzorgen – toch geldt dit ook voor jouw potentile klanten.

Vauter dan vaut: taalfouten zijn funest

Ik heb het al eens eerder aangehaald: dit onderzoek van taalkundige Miet Ooms. Het laat dan ook precies zien wat ik je wil vertellen, namelijk dat professionele teksten niet optioneel, maar ontzettend noodzakelijk zijn als jij jezelf goed wilt profileren als ondernemer. Uit het onderzoek van Miet Ooms blijkt namelijk dat mensen belang hechten aan vlotte, duidelijke en foutloze taal op commercile websites – net als die van jou. Het menselijke brein werkt met associaties, en als iemand een slordige tekst leest, wordt dat al gauw gegeneraliseerd: je lezer denkt dan dat je je werk ook wel slordig zult uitvoeren, en dan gaan ze dus op zoek naar iemand die ze wel betrouwbaar vinden.

Dat brengt me bij iets waar ik in de inleiding al even naar verwees: misschien schrik je met jouw teksten wel potentile klanten af, zonder dat je het weet! Waarschijnlijk heb je een heel goed verhaal, maar wees je ervan bewust dat, naast de inhoud van een tekst, de vorm er wel degelijk toe doet. Een rommelig geschreven tekst met spel- en taalfouten komt nu eenmaal minder professioneel over dan een vlotte en volledig correcte zakelijke tekst. De kans is dan ook groot dat klanten al afhaken voordat ze jou beter hebben leren kennen, en dat is natuurlijk zonde!

Goede teksten schrijven die tot in de puntjes verzorgd zijn

Als het op goede teksten aankomt, is een tweede paar ogen geen overbodige luxe. Het kan dus zeker een goed idee zijn om hulp in te schakelen bij het tot in de puntjes verzorgen van jouw teksten. Maar ben jij – net als ik – ook zon ondernemer die het liefst alles zelf wil doen? Dan heb ik iets heel moois voor je: ik ontwikkelde een online schrijfcursus waarin ik je alles leer over hoe je goedlopende, prettig leesbare en professioneel verzorgde teksten kunt schrijven.

In mijn online schrijfcursus Eerste Hulp Bij Schrijven beginnen we bij het begin. Dat lijkt misschien wat overdreven, maar geloof me: een goede voorbereiding is het halve werk! Daarom leg ik je alles uit over het schrijven n verzorgen van je teksten, van het bedenken van een goed onderwerp tot aan de puntjes op de i. Zo kun jij aan het eind van de cursus met zelfvertrouwen professionele teksten schrijven en delen met jouw publiek, zodat jouw ideale klanten jou niet links laten liggen, n kun je schrijven gaan zien als iets leuks dat bijdraagt aan jouw zakelijke doelen.

Dit levert de schrijfcursus jou op

Naast een heldere uitleg en een heleboel extra tips in videos en tekst krijg je bij de schrijfcursus:

  • Een werkboek om je opdrachten in uit te werken
  • Een checklist om te gebruiken bij het schrijven van iedere tekst
  • Een compleet overzicht van alles wat je in de cursus hebt geleerd
  • Een online schrijfconsult t.w.v. 119,-:
    • Vooraf: ik geef feedback op de door jou geschreven tekst (met verbeterpunten, maar vooral ook met wat je al goed doet!)
    • Tijdens: ik geef uitleg over de feedback en jij kunt een uur lang al je brandende schrijfvragen stellen
    • Achteraf: je ontvangt een overzicht van de feedback, zodat je er direct mee aan de slag kunt.

Dit alles krijg je voor maar 297,- (ex. btw).

Testimonials

Paula over de schrijfcursus: “Ik vond de modules (…) heel waardevol en duidelijk.”
Barbara over de schrijfcursus: “Duidelijk, leerzaam. De filmpjes waren niet te lang, en doeltreffend.”
Angelique over de schrijfcursus: “Dankzij de cursus heb ik weer een opfrissing gehad en lukt het mij steeds beter om teksten te schrijven. (…) Kan hem zeker iedereen aanraden die het lastig vindt om te schrijven.”

Klinkt dat goed?

In het volgende deel van deze blogserie vertel ik je meer over waarom jij wilt beginnen met het schrijven van een specifiek soort teksten: blogs.

0

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.